banner1

Hubungi

   
  KLINIK KELUARGA & SURGERI 
  B-G-21 & B-1-21, Pelangi Square Damansara 
  PJU 6, Persiaran Surian, 47800 Petaling Jaya
  Selangor, Malaysia
hubungi001


 

SAFUTE PILE’S TREATMENT    
RAWATAN BUASIR LASER SAFUTE YANG PERTAMA DI MALAYSIA

www.klinikbuasir.com
  • Tanpa luka terbuka 
  • Tanpa perlu dijahit
  • Tiada risiko infeksi
  • Tanpa risiko pendarahan
  • Tidak perlu masuk hospital
  • Kesakitan  minimal
  • Anda bebas buasir dalam 15 minit
 Perundingan & Pemeriksaan percuma
 Email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
Klinik Buasir Safute adalah sebahagian dari Klinik ataupun hospital di dunia yang menggunakan teknologi terbaru 'Safute BEIM' di dalam merawat penyakit Buasir. Di Malaysia, 'Klinik Keluarga & Surgeri'  Ini adalah merupakan Klinik Buasir yang menggunakan teknologi Safute BEIM .

Pembedahan buasir konvesional 'haemorrhoidectomy' adalah terkenal diantara pembedahan yang paling menyakitkan dan menyeksakan pesakit. Pemotongan tisu buasir dengan pisau atau gunting akan menghasilkan sakit ngeri yang kuat dan ditambah pula dengan beberapa jahitan untuk mengikat punca perdarahan. Jahitan ini akan menambahkan lagi kesakitan kerana struktur anus adalah dinamik, sebarang jahitan akan menambahkan 'tension' bila anus digerakkan untuk membuang air besar atau selepasnya. 


hubungi002
Luka terbuka dan kesakitan ini akan berlarutan untuk 6 ke 10 minggu. Jadi kebanyakan orang yang mengidap buasir akan menyimpan dan merahsiakan buasirnya hingga bertahun-tahun, mereka hanya akan mendapatkan rawatan ubat makan dan 'peluru' untuk dimasukkan ke dubur apabila ada pendarahan atau kesakitan yang agak kuat. Rawatan pilihan yang ada banyak tersebar di internet hanyalah bentuk  rawatan alternatif seperti rawatan  traditional, rawatan  herba, Haemopathy, Ayuverda, Bekam dan juga tabib china . 

hubungi003Teknik Laser Safute BEIM mampu menawarkan rawatan terbaik untuk membuang Buasir anda dalam masa 15 minit sahaja. Keunggulan teknik ini adalah terletak pada alat Safute BEIM yang mampu membuang Buasir hingga ke akar umbinya tanpa menyebabkan luka terbuka dan tiada risiko pendarahan serta infeksi yang akan berlaku. 


Tidak perlu dilakukan sebarang jahitan jadi tidak akan ada ujud sebarang 'tension' semasa struktur anus digerakkan untuk membuang air besar. Teknik ini mampu digunakan untuk semua perengkat buasir dalaman dan juga busir luaran. Masalah 'anal fissures', 'fistula', 'skin tag' dan 'anal abscess' juga mampu dirawat dengan berkesan sekali menggunakan Laser Safute BEIM.


website : www.klinikbuasir.com

Hubungi klinik untuk temujanji sekarang
 
Tel : 03 77271360, 03 77273161
Mobile Dr Zul : +6012 3372062
Email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
   
         
         
         
         

Tandas Cangkung

cangkung001

Tandas mencangkung adalah ‘pesen lama’ dan dianggap tidak maju sebab itu lah semua orang apabila membina rumah baru atau rumah-rumah yang di bangunkan oleh pemaju akan memasang tandas ‘mangkuk’….lagi mahal harganya  ataupun yang berjenama akan di anggap lagi standard.

Selanjutnya..

Rawatan

rawatanbuasir001

Ada berbagai cara perawatan buasir yang biasanya tergantung kepada tahap buasir yang di hidapi pesakit. Rawatan awal adalah dengan menasihati cara pemakanan yang betul iaitu pengambilan sayuran, buah-buahan, serat dan air yang banyak bagi memastikan najis sentiasa lembut. Elakkan meneran yang kuat semasa membuang air besar dan jauhkan perangai membuang air besar sambil membaca atau mendengar muzik.


Selanjutnya ..

Gejala Buasir

gejalabuasir001

Banyak gangguan anorektal termasuk fissura, fistula, abses atau iritasi dan gatal (pruritus anus) memiliki gejala yang serupa dan seringkali disalah diagnosa dengan buasir. Buasir biasanya tidak berbahaya atau mengancam nyawa.


Selanjutnya ....

K.K.L.I.U 2052/2015